Max Payne 3 verschijnt in maart 2012

Max Payne 3 komt in maart 2012 uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. "Max Payne 3 biedt ons de mogelijkheid om een van onze meest iconische gamepersonages van een moderne versie te voorzien", aldus Rockstar-oprichter Sam Houser. In het derde deel uit de serie, dat zich twaalf jaar na het vorige deel afspeelt, komt hoofdpersonage Max in de Braziliaanse onderwereld terecht.

Activision wint rechtzaak om Modern Warfare-domeinnaam

Activision heeft vandaag de rechtszaak om domeinnaam Modernwarfare3.com gewonnen. Anthony Abraham, de eigenaar van het domein, moet deze afstaan aan de uitgever. In juli van dit jaar deed Activision aangifte bij het National Arbitration Forum met als reden dat Abraham geen recht had op de naam en dat het verwarrend zou werken. Abraham gaf als tegenargument op dat de term ‘modern warfare’ een algemeen begrip is en dat Activision er geen alleenrecht op mag hebben. Abraham registreerde de naam in 2009 en gebruikte de website om zijn kritiek op de Call of Duty-serie te uiten. Recentelijk maakte hij reclame voor concurrent Battlefield 3, door de website door te laten linken naar Battlefield3.com.

Update LittleBigPlanet 2 introduceert Move-functionaliteit

Update 1.06 voor LittleBigPlanet 2, die vanaf vandaag te downloaden is, voegt Move-functionaliteit toe aan het spel. "Met Move kan je onder andere de Paintinator en de Grappling Hook besturen. Ook heb je nog een Navigatie- of DualShock- controller nodig", valt op de Twitterpagina van ontwikkelaar Media Molecule te lezen. Naast Move-ondersteuning voor verhalende levels en die van de community, bevat de update enkele nieuwe features en zijn er een aantal bugs verholpen.

Game of Thrones: Genesis verschijnt op 29 september

De real-time strategiegame gebaseerd op de romans van George R.R. Martin komt op 29 september uit. Game of Thrones: Genesis is gebaseerd op het eerste boek binnen de A Song of Ice and Fire-reeks en geeft spelers verschillende strategische opties. Zo krijgt de speler de keuze om de strijd militair, diplomatisch of economisch aan te pakken.

Slavery: The Game is viral voor Nederlandse documentaireserie

Slavery: The Game is een virale marketingcampagne voor een vijfdelige documentaireserie genaamd De Slavernij. Dat maakte het MTV-programma Gamekings, dat de viral verspreidde, woensdag bekend. Gameking-presentator Boris van de Ven interviewt op Gamekings.tv geschiedenisresearcher Lyangelo Vasquez, die aan de documentaire meewerkte bij publieke omroep NTR. Vasquez vond de campagne controversieel, maar nodig. Vooral in Nederland, waar er volgens hem weinig kennis over slavernij is.