Xyanide, een SF-flight/actiegame van het Nederlandse Playlogic, vertelt het verhaal van Drake, een starfighter-piloot welke een ruimteschip moet transporteren met daarin een heks, Aguira genaamd. Zij is tot de dood veroordeeld en zal daarom in een zwart gat gestopt worden (in de toekomst is men blijkbaar creatief wat de doodstraf betreft).

Doch, zoals je wellicht al aan je water gevoeld had, gaat er wat mis tijdens dit transport. Het schip met de heks knalt namelijk in een asteroïde gordel tegen de substantie Xyanide aan en plotseling ontstaat er een nieuwe wereld (tuurlijk!) tussen Drake en het schip met de heks waardoor ze wellicht zou kunnen ontsnappen. Vervolgens zal je een reeks surrealistisch nachtmerries moeten doorstaan, maar hoe de vork precies in de steel zit zal je pas begrijpen wanneer je het spel zelf speelt.

Xyanide wordt een actiegame waarin je als speler dus de rol van Drake aanneemt, welke in een gevecht tegen het kwaad een beroep moet doen op zijn reflexen en vaardigheden. Zijn starfighter kan zich aanpassen aan zijn omgeving doch is niet tegen elk wapentuig opgewassen, dus de speler moet goed zijn best doen te overleven. Xyanide zal op de Xbox verschijnen tegen het eind van dit jaar en Xbox Live ondersteunen.