‘Heavy Rain heeft kans bij vrouwen gemist’ | Gamer.nl

‘Heavy Rain heeft kans bij vrouwen gemist’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“[Heavy Rain] voelt als een geweldige game voor een meisje dat normaal nooit games speelt”, meldde Bleszinski, ook wel bekend als Cliffy B, in een podcast van Irrational Games. “Toen ik de advertentie van Heavy Rain in PlayStation Magazine zag dacht ik bij mezelf: waarom staat dit niet in de Entertainment Weekly? Waarom maak je geen reclame bij het juiste publiek?”

Verliefd

Bleszinski was wel erg te spreken over het spel zelf. “Ik was echt gek op het spel. Er waren scènes waar ik letterlijk de controller liet vallen, zo goed was het. Als ze die scènes op een disc met alle vrouwenmagazines hadden gebundeld dan zou het spel mi chien wel twee keer zoveel hebben verkocht.”

Heavy Rain kwam begin dit jaar uit voor de PlayStation 3. De game laat zich spelen als een interactieve film en volgt de beslommeringen van vier verschillende personages, die elk een eigen leven leiden, maar uiteindelijk in elkaars problemen verwikkeld raken.
 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou