Hearthstone: Heroes of Warcraft heeft 20 miljoen spelers | Gamer.nl

Hearthstone: Heroes of Warcraft heeft 20 miljoen spelers | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hearthstone was tot maart in bèta, toen had het spel tien miljoen spelers. De game heeft dat aantal in zes maanden tijd weten te verdubbelen. Hearthstone kwam in maart uit op pc en Mac, een port voor de ipad kwam een maand later uit. In augustus kwam een versie voor Windows Phone-apparaten uit.

Het kaartspel is free-to-play. Spelers moeten met "minions" de levenspunten van de tegenstander tot nul terugbrengen en hun eigen levenspunten verdedigen door minions van de tegenstander te verslaan. Mogelijk groeit het aantal Hearthstone-spelers verder: een versie voor iPhone en Android komt later dit jaar uit.

Hearthstone


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou