"Ik was geïnteresseerd in Crysis 2 mede vanwege Cryteks passie voor het project en de wereld die ze hebben gecreëerd", vertelt Zimmer. "Ik ben erg tevreden met het resultaat." Zimmer heeft voor de soundtrack van Crysis 2 samengewerkt met componisten Borislav Slavov en Tilman Sillescu.

Dit is niet de eerste keer dat Zimmer aan een game heeft gewerkt, zo was hij ook verantwoordelijk voor de muziek in Call of Duty: Modern Warfare 2. De componist is echter vooral beroemd om zijn filmmuziek, zoals dat van Inception, The Dark Knight, The Lion King, Gladiator en de Pirates of the Caribbean-reeks. Zimmer heeft onder andere een Oscar, twee Golden Globes en twee Grammy's ontvangen voor zijn werk.

Crysis 2

In Crysis 2 is de wereld verwoest door een reeks klimaatrampen. Op het moment dat de maatschappij op de rand van de afgrond lijkt te staan vallen buitenaardse wezens de aarde aan. De speler kruipt in de huid van een supersoldaat die is uitgerust met een speciaal pak; het Nanosuit 2. Dit pak geeft de speler bijzondere krachten zoals onzichtbaarheid en bovenmenselijke kracht en snelheid.