Halo 5 verschijnt eind oktober voor Xbox One | Gamer.nl

Halo 5 verschijnt eind oktober voor Xbox One | Gamer.nl

Het volgende deel in de populaire Halo-reeks, Halo 5, verschijnt op 27 oktober voor Xbox One.

Dat heeft Microsoft zondagnacht bekendgemaakt middels twee trailers die werden getoond tijdens een Amerikaanse tv-uitzending.

In een eerste trailer voor Halo 5: Guardians is te zien hoe Jameson Locke, die de hoofdrol speelt in de tv-serie Halo: Nightfall, zijn wapen op een gevallen Master Chief richt.

In een tweede trailer zijn de rollen exact omgedraaid en is Master Chief de overwinnaar op een slagveld. 

Acteur Mike Colter, die Locke speelt in de serie, onthulde eerder al dat zijn personage speelbaar zou zijn in Halo 5. "Wat we niet weten is of ik vriend of vijand ben", zei hij in een interview. "De verhouding tu en Master Chief en Jameson Locke wordt intere ant." 

Microsoft heeft bevestigd dat Master Chief ook beschikbaar blijft als speelbaar personage. Het bekende personage stond eerder al centraal in Halo 1 t/m4. 

Over het verhaal is verder nog weinig bekendgemaakt, behalve dat de nadruk minder op Master Chief komt te liggen. Om nieuw hoofdpersonage Jameson Locke te introduceren werd Halo: Nightfall uitgebracht.

Multiplayer
De multiplayer van Halo 5 kreeg al wel een bètatest, die liep van eind december tot halverwege januari. Het competitieve online gedeelte voegt enkele wijzigingen door waarmee de gameplay meer wegkrijgt van shooters als Call of Duty. 

Spelers kunnen sprinten, over de grond glijden en er wordt een zogeheten 'aim down sight'-systeem geïntroduceerd, waarmee door het vizier van een geweer gekeken kan worden om een beter zicht op de actie te krijgen.

Door NUtech/Gamer.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou