Elke film, hoe slecht deze ook is, krijgt vroeg of laat een game. Zo ook DreamWorks "Shark's Tale". Deze game brengt je een nieuw avontuur als Oscar, een vis die zich een wegbaant in de voedselketen en onverwachts een held wordt tijdens zijn zoektocht naar fortuin en glorie. Met een mengelmoes van originele en film-ingespireerde gameplay zul je diep onderwater worden gezogen in de hippe urban cultuur van Reef City.

Als Oscar zul je onder andere moeten racen door de straten van Reef City en vechten tegen opstandige zeebewoners door middel van Oosterse vechtkunsten genaamd Fish-Fu. Ook valt er genoeg te dansen op de funky muziek die de film rijk is waardoor je veel punten en andere leuke dingen kunt scoren. De muziek wordt verzorgd door veel R&B- en hip-hop acts van hedendaagse en minder hedendaagse artiesten.

Voor de PC zal Shark's Tale worden ontwikkeld door Amaze Entertainment, de GBA versie zal gedaan worden door Vicarious Visions en voor de PS2, GC en Xbox is Edge of Reality van de partij. De game zal uitgegeven worden door Activision ergens deze zomer.

Wil je weten hoe het verhaal verder gaat? De E3 2004 trailer is boven water. Voor meer screenshots zul je toch verder hier heen moeten duiken.

De film zal overigens vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen draaien. Nog even geduld dus. Tot die tijd maar weer de Finding Nemo DVD opzetten.