Guerrilla Games onderzoekt problemen pc-versie Horizon Zero Dawn

Guerrilla Games onderzoekt problemen pc-versie Horizon Zero Dawn

In een bericht op href="https://store.steampowered.com/newshub/app/1151640/view/2753341279118859814" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Steam </a>zegt ontwikkelaar Guerrilla Games te kijken naar de problemen die spelers melden met de pc-versie van Horizon Zero Dawn.

Vorige week lanceerde Horizon Zero Dawn: Complete Edition op Steam. Hoewel de game goed verkoopt, wordt de port wisselend ontvangen vanwege technische problemen. Zo melden spelers crashes, bugs en dat de game over het algemeen niet goed geoptimaliseerd is.

"We hebben alle kanalen in de gaten gehouden en zijn zijn ervan op de hoogte dat spelers crashes en andere technische problemen hebben", zegt Guerrilla. "Weet alsjeblieft dat we jullie meldingen met de hoogste prioriteit onderzoeken."

De ontwikkelaar zegt spelers op de hoogte te houden van gemaakte progressie.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Goed om te horen. Ik vind de game zelf tot nu toe echt top, alleen crashed het nu om de 10 minuten. Ik heb vrij nieuwe high end hardware, dus daar zal het niet aan liggen.

0
test

@Ragpost ik ben toch een iets andere mening toegedaan... schandalig. Hoe weer een grote titel de markt word opgeduwd in zo’n belabberde staat. Dit hebben ze geweten, of gewoon niet goed genoeg getest. Stakeholders zijn gewoon ongeduldig/hebberig geworden.

0
test

@gamerlezer Dit hebben ze zeker geweten. Breng een slechte PC versie uit om het playstation merk te promoten, en los daarna de problemen op voor de rotsvaste PC gamers.... De meeste zullen toch nooit zien dat het uiteindelijk een betere ervaring op PC wordt. Los daarvan draait het spel ansich bij mij best redelijk... De framerate kakt nooit in op cruciale momenten en een aantal grafische verbeteringen zoals de physics van het hoge gras mogen er wezen, net echt eigenlijk. Maar dat de cutscenes volledig naar de knoppen zijn op framerates boven 30 fps is natuurlijk zeer kwalijk te nemen. Verder gebruikt het spel veel te veel videogeheugen en zijn er ook mensen waarbij het RAM volledig volloopt en bij mensen met 32 GB kan het zich vullen tot maar liefst zo'n 22 GB.... Zelf heb ik mijn totaalgebruik niet hoger gezien dan 14 GB maar dat is ook al vrij absurd voor een game die van de PS4 komt en nauwelijks updates heeft gehad wat betreft assets etc.

0
test

@gamerlezer Hou toch eens op met die onzin. Het spel is intensief getest op verschillende hardware, probleem alleen is dat PC hardware het meest onstabiele is wat er bestaat, het aantal configuraties is ontelbaar, zowel hardware als software. Zelfs simpele businesssoftware die niets speciaals doen kunnen ineens crashen op PC's die naar het lijkt 'standaard' zijn, maar dat dus niet zijn. Dit is dus wat het voordeel is van console, daar heb je dit gezever eigenlijk niet. Je kunt het rustig op zo'n 100 verschillende configuraties getest hebben, maar eenmaal live dan gaat het op 100.000den of wel miljoenen, allemaal met de meest uitlopende hardware (achterlopende drivers of juist beta drivers, verschillende antivirussoftware (en geloof mij maar, die gooien vaak genoeg meer roet in het eten van normale software dan je lief is). Het heeft niets te maken niet 'niet goed genoeg getest of ongeduldig/hebberig', als jij niets vindt dan zul je gewoon moeten releasen, want doortesten heeft dan geen zin meer, immers heb jij met je hele vloot aan testsystemen niets bijzonders kunnen vinden. En problemen kun je alleen oplossen als je er tegen aan loopt, en soms zul je het nooit kunnen oplossen zonder het systeem van de betreffende gebruiker er fysiek bij te halen (en zelfs dan is het eigenlijk gewoon zinloos).

0

@gamerlezer Ja dat ben ik met je eens. Dit is eigenlijk de enige game die ik ooit gepreorderd heb. Dat ga ik dus ook nooit meer doen ;)

0
test

voor zover ik het begrepen heb zijn er alleen veel problemen met de pascal gpu's Met alles daar boven is er maar weinig problemen Ik draai zelf met een RTX 2070 heb heb tot nu toe geen last van uitvallers of gekke dingen ( fps ronde 75) en met een ryzen 9 3900x , 32gb ram

0

@ravw RTX2070s + 3700x en 32gb ram (3600mhz). FPS zit hier tot nu toe gemiddeld hetzelfde als die van jou en alles maximaal. Wel één crash gehad. Gisteren liep ik in de begin area rond en zag ik een gat in de grond. Hier sprong ik in en terwijl ik viel kreeg ik een crash. Was een grot met vermoedelijk resten van de vorige bewoners.. Ik denk dat ik totaal ongeveer een uurtje of 2 heb gespeeld.

0

Aanbevolen voor jou