Registratie wijst op nieuw handelsmerk voor GTA Online | Gamer.nl

Registratie wijst op nieuw handelsmerk voor GTA Online | Gamer.nl

Het lijkt erop dat er in de toekomst nieuwe plannen zijn voor GTA Online. Take-Two heeft namelijk een nieuw handelsmerk ingediend voor de online modus van GTA.

Take-Two, het moederbedrijf van ontwikkelaar Rockstar Games, had al een handelsmerk voor GTA Online, maar hier is nu een nieuwe bijgekomen. Via het United States Patent and Trademark Office (USPTO) is namelijk te zien dat een nieuw handelsmerk is toegevoegd; GTAO.

GTAO staat hoogstwaarschijnlijk voor Grand Theft Auto Online, en daarom is de kans dus erg groot dat het een nieuwe term is voor de online modus van GTA. Eerder had Rockstar de volledige uitschrijving van de gamemodus; Grand Theft Auto Online. Het ziet er dus naar uit dat Take-Two geen vervanging ziet voor het handelsmerk, maar voor een kortere optie. Mogelijk is Rockstar bezig met een grote update of volledige nieuwe versie van GTA Online. Voormalig Rockstar North-president Leslie Benzies hintte in 2012 al naar de komst van GTA 6: "We hebben voor ongeveer 45 jaar aan ideeën die we willen uitvoeren. We weten nog niet wat GTA 6 gaat worden, maar we hebben wel wat ideeën."

Media has no description

Hoewel GTA Online in 2013 uitkwam is het nog steeds enorm populair. In de zomer van 2017 zag Take-Two de omzet enorm stijgen door het aanhoudend succes van de gamemodus. De inkomsten uit 'terugkerende' aankopen, zoals de aankoop van in-game geld of betaalde uitbreidingen voor games, steeg met 72 procent. Deze categorie is inmiddels goed voor 41 procent van alle inkomsten van Take-Two.

Rockstar Games noemde 2017 zelfs het beste jaar ooit voor de online modus en kwam het zelfs met een starter-pack waarmee spelers die na vijf jaar pas besloten om de spelmodus te gaan spelen en duwtje in de rug krijgen, zodat ze niet enorm achterliggen op de veteranen in het spel.

Op het moment brengt Rockstar wekelijkse updates uit voor GTA Online als onderdeel van de Doomsday Heist-update van vorig jaar. Vorige week kwam er nog een nieuwe Sports Cla ic naar het spel.

GTA Online is speelbaar in GTA 5 voor PlayStation 3- en 4, Xbox 360- en One en pc. Op de oudere consoles worden de updates echter sinds 2015 niet meer uitgebracht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou