In een preview van IGN beschrijft de website dat hosts het perspectief van alle deelnemende spelers kan bepalen. Hosts kunnen daarbij ook voor een derdepersoonsperspectief kiezen, of spelers zelf de keuze geven. Rockstar onthulde het eerstepersoonsperspectief voor de current gen-versies van GTA 5 eerder deze week.

Ook blijkt dat spelers hun personage na het overzetten van de last gen-versie nog kunnen aanpassen. Die optie betreft zowel het uiterlijk als de statistieken van het personage. Daarnaast worden meer gedetailleerde aanpassingspties geïntroduceerd. Het totaal aantal spelers in één multiplayersessie is voor de current-gen versie uitgebreid naar dertig.

Verder maakte Rockstar bekend dat alle content voor GTA Online tot dusver, zoals extra auto's en wapens, ook in de singleplayer van GTA 5 op Xbox One, PS4 en pc zit.

Over de aankomende Heists in GTA Online, die oorspronkelijk al in de zomer uit hadden moeten komen, zei ontwikkelaar Rockstar enkel dat ze er "binnenkort" aankomen. GTA 5 komt 18 november uit op PlayStation 4 en Xbox One, en 27 januari op pc.