GTA 5 voor PS4 en Xbox One bijna tien miljoen keer verscheept | Gamer.nl

GTA 5 voor PS4 en Xbox One bijna tien miljoen keer verscheept | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

GTA 5 werd in september 2013 uitgebracht voor Playstation 3 en Xbox 360. Ruim een jaar later, in november 2014, kwam de game uit voor de Xbox One en Playstation 4. In totaal heeft gameontwikkelaar Rockstar, dat onderdeel uitmaakt van Take Two, meer dan 45 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto verkocht. Precies een jaar geleden stond de teller op 32,5 miljoen verscheepte exemplaren.

GTA 5 haalt hiermee de kla ieker Super Mario Bros uit 1985 (40 miljoen, volgens cijfers van Gamecubicle) in op de lijst van bestverkochte spellen ooit. Alleen Tetris, Wii Sports en Minecraft zijn nog populairder dan de game. Mede dankzij de goede verkoopcijfers van GTA 5, verraste Take Two positief met de kwartaalcijfers. De uitgever boekte een winst van 1,87 dollar per aandeel, tien procent hoger dan een jaar geleden. De omzet steeg met 24 procent naar 954 miljoen dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,35 dollar tot 1,45 dollar, en een omzet van tu en de 745 miljoen en 750 miljoen dollar.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou