GTA 5-muziek lanceert 9 december op cd en vinyl | Gamer.nl

GTA 5-muziek lanceert 9 december op cd en vinyl | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De muziekbox, genaamd The Music of Grand Theft Auto 5, bestaat uit 59 nummers. Tot deze nummers behoren de speciaal voor GTA 5 ontwikkelde nummers, nummers die enkel in-game beschikbaar zijn (en binnenkort dus op cd en vinyl) en hoogtepunten van andere nummers uit de soundtrack van GTA 5.

De muziek die speciaal voor GTA 5 is gemaakt bestaat onder meer uit artiesten als A$AP Rocky, Flying Lotus, Twin Shadow, Tyler the Creator, Wavves en Yeasayer. Verder staan de originele nummers van Tangerine Dream, Woody Jackson en The Alchemist + Oh No erop.

Er worden hooguit 5.000 exemplaren gemaakt van de muziekboxen, meldt Rockstar. Deze zijn vanaf 9 december beschikbaar bij "top online winkels en retailers". Een prijs voor beide edities is nog niet bekendgemaakt.

De linkerafbeelding toont de vinyl-editie. Deze bestaat uit zes gekleurde platen, een boek geprint in kleur en een poster die door middel van steendruk is gemaakt. De rechterafbeelding toont de cd-editie. Deze bestaat uit drie cd's, artwork, een poster en een usb-stick die de vorm heeft van een goudblok uit GTA 5.

Grand Theft Auto 5 komt op 18 november uit voor PlayStation 4 en Xbox One. De herziene versie voor pc komt 27 januari 2015 uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou