GTA 5 krijgt online Heists in volgende grote update | Gamer.nl

GTA 5 krijgt online Heists in volgende grote update | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het is nog niet bekend wanneer de update wordt uitgerold, maar dat gebeurt sowieso pas nadat Grand Theft Auto 5 wordt uitgebracht voor Playstation 4 en Xbox One. Die versies liggen op 18 november in de winkels. De Heist-mi ies worden ook aan de Xbox 360- en Playstation 3-versie toegevoegd.

De online Heists zijn vergelijkbaar met de Heist-mi ies in de singleplayer van het spel, waarbij meerdere mensen samen moeten werken om een overval tot een goed einde te brengen. In de singleplayer zijn dat deels computergestuurde personages, maar in GTA Online bestaat het team van overvallers volledig uit spelers.

De Heist-mi ies voor het multiplayergedeelte zouden oorspronkelijk al afgelopen zomer worden toegevoegd, maar werden uitgesteld omdat Rockstar meer tijd nodig zou hebben. De ontwikkelaar noemt ook nu weer geen exacte datum. Wel gaf het enkele statistieken vrij over GTA Online. Zo hebben naar verluidt 33.834.423 spelers de multiplayer geprobeerd, met in totaal 249 verschillende landcodes, waaronder Vaticaanstad en Antarctica.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou