Grote Nintendo Switch-update brengt veel verbeteringen | Gamer.nl

Grote Nintendo Switch-update brengt veel verbeteringen | Gamer.nl

Nintendo heeft een nieuwe systeemsoftware-update voor Nintendo Switch uitgebracht. Versie 3.0.0 voert een aantal grote verbeteringen door.

Zo wordt het nu mogelijk om vrienden uit je 3DS- en Wii U-vriendenlijst toe te voegen in het menu. Ook kunnen spelers een notificatie krijgen wanneer vrienden online komen en wordt het mogelijk om de volgorde van gebruikersprofielen te wijzigen.

Daarnaast voegt de update de mogelijkheid toe om de software van controllers te updaten, gekoppelde controllers te zoeken en de Pro Controller via bedrade communicatie te gebruiken met de usb-c-kabel. Spelers kunnen voor tekstinvoer ook een usb-toetsenboord aansluiten.

Het menu krijgt ook een aantal extra opties. Het maximale volume van koptelefoons kan naar beneden worden bijgesteld, het systeemvolume kan worden aangepast via quick settings en omgekeerde kleuren of grijswaarden worden ook mogelijk.

Tot slot kunnen spelers zich abonneren op nieuws van een bepaalde game, worden zes nieuwe Splatoon 2-iconen toegevoegd en geeft de Switch suggesties voor het verwijderen van software als de opslagruimte vol is.

Op de website van Nintendo wordt vermeld dat de update gisteren werd uitgerold.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou