Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 130 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 130 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd 130 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht.

Dat maakte Take-Two bekend tijdens het onthullen van zijn kwartaalcijfers. Grand Theft Auto 5 verscheen oorspronkelijk in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360, en kwam later ook naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. De verkoopcijfers zijn exclusief de gratis versie die deze week op de Epic Games Store staat.

Van Red Dead Redemption 2 zijn inmiddels 31 miljoen exemplaren verkocht. NBA 2K20 is 12 miljoen keer over de toonbank gegan, Borderlands 3 10 miljoen keer en The Outer Worlds 2,5 miljoen keer.

Take-Two laat daarnaast weten financieel een erg goed kwartaal te hebben gedraaid, mede dankzij microtransacties in diverse games, waaronder de online modi van GTA 5 en Red Dead Redemption 2.

Tot slot is Take-Two van plan om tot eind maart 2025 93 verschillende games uit te brengen. 63 van die games zijn 'core ervaringen'. 46 van de games zijn volgens de uitgever nieuwe IP's, en 47 zijn gebaseerd op bestaande IP's. Take-Two geeft niet alleen de games van GTA- en Red Dead Redemption-ontwikkelaar Rockstar uit, het heeft ook franchises als Bioshock, Mafia, Xcom, Borderlands en de 2K-sportgames in handen.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb hem Gratis en nog speel ik het niet xD

0
test

@TheDeeGee edgy!

0
test

@TheDeeGee Wow cool zeg, mag ik een handtekening?.... Je mist eigenlijk gewoon een erg goede, in jou geval zelfs, gratis game waar je veel uur in kan steken. Singleplayer of in GTA Online. Ik zou zeggen, geef het een kans! :)

0
test

Telt gratis geclaimd in de Epic Store ook mee als verkocht?

0
test

@GoRightAhead Nee dus zoals (nu) in het artikel staat.

0

@GoRightAhead Durf te lezen

0

Aanbevolen voor jou