Grand Theft Auto 5 is 70 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Grand Theft Auto 5 is 70 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Grand Theft Auto 5 is in totaal 70 miljoen keer verscheept.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van moederbedrijf Take-Two Interactive over het tweede fiscale jaar van 2017, dat op 30 september is geëindigd. De open wereldgame verscheen in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360, in 2014 op PlayStation 4 en Xbox One en in 2015 op pc. Ook de online modus van de game, GTA Online, blijft groeien. Een jaar geleden had de online modus 8 miljoen spelers, maar het is niet duidelijk hoeveel dat er nu zijn.


NBA 2K17 is 4,5 miljoen keer verscheept sinds dat de game in september is gelanceerd, terwijl Mafia 3 in de eerste week van lancering 4,5 miljoen keer verscheept. Na de release van Civilization 6 zijn er in totaal 37 miljoen exemplaren van Civilization-games verscheept. Er zijn sinds lancering een miljoen exemplaren van de game verscheept.

De netto omzet van Take-Two Interactive, waar zowel Rockstar Games als 2K Games onder vallen, is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 21 procent gegroeid naar 420,2 miljoen dollar. Naast bovengenoemde games kwam dat ook door BioShock: The Collection en Xcom 2. De omzet van digitale verkopen is met 14 procent naar 230,8 miljoen dollar gegroeid.

De netto winst van Take-Two is echter omlaag gegaan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: het bedrijf verdiende vorig jaar 54,7 miljoen dollar en deze periode 36,4 miljoen dollar. Een reden daarvoor is vooralsnog niet gegeven, maar Take-Two houdt nog een persconferentie waar het details over zijn financiële situatie bespreekt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou