Google verklaart waarom veel Stadia-games niet in 4K en 60fps speelbaar zijn

Google verklaart waarom veel Stadia-games niet in 4K en 60fps speelbaar zijn

Google heeft een verklaring gegeven voor het feit dat veel games niet in 4K en 60fps gespeeld kunnen worden op de nieuwe gamestreamingsdienst Google Stadia.

Veel Stadia-gebruikers zijn niet helemaal tevreden met de lancering van Google Stadia wegens het ontbreken van een aantal ontbrekende functies die Google had beloofd. Een van de kritiekpunten is dat meerdere games niet in 4K en/of 60fps gespeeld kunnen worden, terwijl het abonnement dat op dit moment vereist is dit wel als functie noemt. Zo zijn er meldingen ontvangen over de tekortkomingen van Red Dead Redemption 2 en Destiny 2.

Google heeft aangegeven dat de datacenters van het bedrijf krachtiger zijn dan de huidige generatie consoles. Het prestatieniveau van Stadia is echter lang niet gelijk aan de verwachtingen van de consument. Volgens Google is hier echter een reden voor. Alle streams draaien namelijk volgens Google op 4K en 60fps, onafgezien van de resolutie waar het spel daadwerkelijk op wordt getoond, anders gezegd; de schuld ligt bij de ontwikkelaars.

"Stadia streamt in 4K en 60fps, en dat geldt voor alle aspecten van onze pijplijn van game tot scherm: GPU, encoder en Chromecast Ultra geven allemaal 4K door aan 4K-televisies, wanneer de juiste internetverbinding aanwezig is.", begint de verklaring van Google.

"Ontwikkelaars van Stadia-games werken hard voor de beste stream-ervaring voor elk spel. Zoals te zien is bij al onze platformen, worden er verschillende technieken gebruikt om de beste algemene kwaliteit te leveren. We geven ontwikkelaars de vrijheid om zelf in te vullen hoe de beste beeld- en frame rate-kwaliteit bereikt kan worden en we zijn onder de indruk van het resultaat dat zij hebben geleverd bij de lancering van Stadia", aldus Google.

Stadia

Google benadrukt tevens dat ze ervan overtuigd zijn dat ontwikkelaars doorgaan met het verbeteren van hun games op Stadia. Omdat Stadia-games in de cloud worden gedraaid kunnen ontwikkelaars volgens Google zo snel innoveren als ze willen om een betere ervaring te leveren zonder gebruik te hoeven maken van patchers en downloads.

Voorlopig wordt er dus geen oplossing geboden door Google. Of en wanneer games in een hogere resolutie of betere framerate worden gedraaid is nog niet bekend.

Eerder bevestigde Google de afwezige functies van Stadia bij de lancering. Hier lees je alle info over Google Stadia op een rijtje.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het kunnen kinderziektes zijn, komt natuurlijk vaker voor bij nieuwe implenmentaties

0

Wel slim van Google om nu alvast de ontwikkelaars en uitgevers waarvan je afhankelijk bent om spellen op jouw dienst uit te brengen de schuld te geven van het falen van je dienst. </sarcasm> Google had gewoon heel duidelijk moeten zijn in hoeverre je op dit moment wat aan dat abonnement hebt, namelijk niet zoveel. Het had beter geweest om te wachten en de dienst echt goed klaar te maken, maar ze wilden heel graag de eerste zijn hiermee.

0

Aanbevolen voor jou