Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia

Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia

Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia. Dat zegt vicepresident John Justice tegen href="https://www.theverge.com/21575100/google-stadia-one-year-anniversary-cloud-gaming-cyberpunk-2077-launch-test" rel="noopener noreferrer" target="_blank">The Verge</a>.

In tegenstelling tot Project xCloud van Microsoft en PlayStation Now van Sony biedt Stadia geen all-in -model met bibliotheek aan games, maar kopen gebruikers deze los. Volgens Justice blijft Google voorlopig bij dit model, zodat het niet te dichtbij de concurrentie komt.

"We hebben gezien dat onze zelfverzekerdheid resoneert met spelers", legt hij uit. Geen dure hardware hoeven kopen is erg waardevol voor mensen. We hebben altijd gezien dat de optie om games 'a la carte' te kopen of via een abonnement te spelen belangrijk is. Mensen willen keuzes: sommigen willen één game kopen en deze zonder abonnement spelen."

Tot 1080p en 60fps is Google Stadia, los van de aanschaf van games, gratis te gebruiken. Voor hogere resoluties en HDR moeten gebruikers Stadia Pro aanschaffen, dat ook een bibliotheek aan games biedt.

Momenteel is Google bezig met de uitrol van Stadia voor iOS. Een op de webbrowser gebaseerde applicatie maakt het ondanks de regels van Apple mogelijk om games te streamen op het platform.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tenzij ze zoals Game Pass en PlayStation Now een abonnement het leven in roepen waarmee je voor een vast maandelijks bedrag toegang krijgt tot tientallen zo niet honderden games gaat Stadia nooit slagen.

0
test

@poklaan Op zich is het idee niet slecht, voor de gratis variant kan je gewoon al "jouw" games in de cloud spelen waar en wanneer je maar wil. Kijk bijvoorbeeld naar Destiny 2, die zou je nu direct kunnen spelen via Stadia zonder extra kosten of installatie. Denk alleen dat er te weinig vertrouwen is in Google om te investeren in een dienst waarvan ze over een paar jaar misschien de stekker eruit trekken. Daarnaast zijn de meeste mensen vrij sceptisch over cloud gaming, wat men er ook van zal weerhouden om daarin te gaan investeren als je het ergens anders voor een bedrag per maand kan 'proberen'.

0
test

met de huidige lag is stadia is voor mij een 100% no go.

0

Aanbevolen voor jou