Google-studio in Montreal gaat Stadia-games ontwikkelen

Google-studio in Montreal gaat Stadia-games ontwikkelen

Google is van plan een ontwikkelstudio in Montreal te openen waar men games voor Google Stadia gaat ontwikkelen.

Dat laat vicepresident en hoofd van Stadia Games & Entertainment Jade Raymond weten. De deuren van de studio moeten binnenkort opengaan. "De Stadia Games en Etertainment-studio gaat exclusieve, originele content in de vorm van diverse games in je favoriete genres leveren", aldus Raymond in een blogpost.

Google Stadia is vanaf 19 november verkrijgbaar, ook in Nederland. Het is een streamingdienst waarbij games direct kunnen worden gespeeld zonder deze eerst te moeten downloaden of installeren. Alleen een internetverbinding, controller en een apparaat als een tv met een Chromecast, laptop of smartphone zijn nodig om gebruik te kunnen maken van de dienst. Hoewel men Stadia gratis kan opstarten, kan voor 9,99 euro per maand een abonnement afgesloten worden voor Stadia Pro. Dat levert een 4K-resolutie en HDR- en 5.1 surround sound-ondersteuning op.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zou je dat niet al een paar jaar van te voren horen doen? dan heb je op de launch nog iets te laten zien.

0
test

@HunterSeeker Mee eens, beetje laat om nu een studio te openen voor Stadia.. konden ze idd beter een paar jaar geleden doen om alvast eigen content te kunnen showen.

0
test

Verder is het normaal om sceptisch te zijn voor iets wat tot nu toe nooit succesvol van de grond is gekomen en je vraagteken hebt of het dit keer wel gaat lukken. Het datacenter van stadia is letterlijk next-level en de technologie die google heeft bedacht om de games te streamen is nooit eerder zo toegepast en het werkt! Ga maar google op de doom eternal test, welke oa tijdens gamescom zijn uitgevoerd, waarbij het datacenter in USA staat. Ik heb het volste vertrouwen dat dit heel succesvol gaat zijn. De gedacht dat je 120 euro per jaar moet betalen en dan eigenlijk nog niks hebt, is ook een aparte, maar je moet het zien dat je voor die 120 euro per jaar een state-of-the-art pc leased die je overal naar toe mee kan nemen.

0
test

@Aquemini waarvan je alleen de games kan spelen en verder geen andere functies kan gebruiken die een state of the art pc wel bied. Je kan het niet vergelijken met een pc. een console komt dichterbij. verder heb ik er zelf nog niks tegen, ben wel benieuwd hoe het allemaal uitpakt.

0

@Aquemini Ik denk niet dat je het moet vergelijken met een state-of-th-art PC, meer een gemiddelde PC waarvan je zelf nooit de hardware hoeft te vervangen en die eventueel niet te gebruiken is wanneer je geen internet hebt.

0

Aanbevolen voor jou