Google koopt ontwikkelaar van mobiele games | Gamer.nl

Google koopt ontwikkelaar van mobiele games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

SocialDeck werd in 2008 opgericht en is gespecialiseerd in het maken van multiplayergames die speelbaar zijn over telefoons met verschillende besturing ystemen en sociale netwerken. Het bedrijf uit Toronto ontwikkelde onder andere de games Pet Hero, Color Connect en Shake & Spell. In totaal werden de titels van SocialDeck vorig jaar meer dan een miljoen keer gedownload. Shake & Spell, de enige Facebook-game van het bedrijf, is met minder dan duizend spelers per maand echter een minder groot succes.

"Het team en de technologie achter SocialDeck zijn een perfecte toevoeging aan ons huidige team van ingenieurs in Waterloo, om het sociale- en mobiele web te blijven innoveren", aldus Wendy Rozeluk, woordvoerder van Google Canada, tegenover The Globe and Mail.

Slide

Er duiken al een aantal maanden geruchten op dat Google zijn eigen sociale netwerk zou willen lanceren en hiermee de strijd aan wil gaan met andere grote spelers in de sociale gamesmarkt,  zoals Facebook. Games zouden op het mogelijke sociale netwerk van Google een grote rol moeten spelen. Eerder deze maand kocht Google het bedrijf Slide, dat games en applicaties voor sociale netwerken als Facebook maakt. Google zou al meer bedrijven, waaronder andere game-ontwikkelaars, hebben benaderd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou