'Google komt met gamescentrum voor Android' | Gamer.nl

'Google komt met gamescentrum voor Android' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Dat ontdekte Android Police toen het dieper in MyGla dook. Dat is de Android-app waarmee het straks voor de Googlebril Gla mogelijk wordt met Android-apparaten te communiceren. De app is voor enkele ontwikkelaars al beschikbaar, net als Gla . Bij nadere inspectie van de app kwam Android Police er bij toeval achter dat er een volledige map met nog onaangekondigde Google services in de app verscholen zat. Uit de mappen is af te leiden dat Google werkt aan een Android-variant op Game Center, Apple's multiplayer-app op iOS.

Grote mogelijkheden

De mogelijkheden lijken net zo breed als die van Game Center. Na het uitnodigen van vrienden wordt multiplayer mogelijk, zowel realtime als beurtelings. Daarbij laat Google de andere speler steeds weten wanneer die aan de beurt is.

Voor ontwikkelaars van games voor Android een welkome toevoeging, omdat het moeilijk is om zelf op grote schaal dergelijke diensten te maken. In de bestanden is ook sprake van in-game chat, al lijkt die beperkt te zijn tot het live tegen elkaar spelen. Voordat het spel van start gaat kunnen spelers in lobbies alvast met elkaar overleggen.

Niet voor Gla

Ook worden achievements, leaderboards en genoemd. Android Police spreekt van 'elke denkbare game-mogelijkheid'. Wanneer Google de diensten voor ontwikkelaars beschikbaar stelt worden Android-games mogelijk die nu nog erg moeilijk te maken zijn.

Android Police denkt niet dat de bestanden voor Gla zijn. De bril is namelijk niet krachtig genoeg voor het draaien van complexe apps. Het zou daarom echt gaan om een Game Center voor Android. Hoe de dienst eruit gaat zien of welke naam het gaat dragen wordt uit de bestanden niet duidelijk.

Wel geeft de vondst meer inzicht in de rol die Google voor appontwikkelaars wil vervullen. Verwacht wordt dat Google tijdens zijn I/O-conferentie in mei meer over de dienst laat weten.

Door NU.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou