Google geeft Fortnite geen uitzondering voor Play Store

Google geeft Fortnite geen uitzondering voor Play Store

In een verklaring laat Google weten dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor Fortnite met betrekking tot het uitbetalen van een deel van de omzet aan Google voor het gebruik van de Play Store.

Ontwikkelaars die via de Play Store hun games willen distribueren moeten zich houden aan de voorwaarden die Google stelt. Een zo’n voorwaarde is dat 30% van de omzet via de Play Store naar Google gaat. “Google Play heeft een bedrijfsmodel en factureringsbeleid dat ons in staat stelt te investeren in ons platform en tools om ontwikkelaars te helpen succesvolle bedrijven op te bouwen en tegelijkertijd gebruikers veilig te houden,” aldus een medewerker bij Google in een verklaring aan The Verge.

Gisteren werd bekendgemaakt dat Epic Games de populaire battle royale-game wilde distribueren via de Play Store. 9to5Google stelt dat Epic van plan was om te vragen of er een uitzondering gemaakt kon worden met betrekking tot de 30% voorwaarde voor ingame-aankopen.

Fortnite

“Wij zijn van mening dat deze vorm van koppeling van een verplichte betalingsservice met een vergoeding van 30% illegaal is in het geval van een distributieplatform met een marktaandeel van meer dan 50%,” stelt Epic Games tegenover The Verge.

Google komt erop terug door te zeggen dat Epic Games, naar weten, wel de 30% betaalt aan Apple. Fortnite is al zo’n anderhalf jaar beschikbaar via de App Store voor iOS. Epic Games-CEO, Tim Sweeney, vindt echter dat het percentage dat beide bedrijven vragen absurd is en stelt dat beide bedrijven een monopolie hebben.

De Epic Games Store vraagt zelf 12% van ontwikkelaars. Hiermee wil Sweeney ervoor zorgen dat er een betere balans en eerlijkere samenwerking komt tussen distributieplatformen en gameontwikkelaars. “Visa en Mastercard verwerken transacties gemiddeld voor 3 procent. Apple-, Google- en Android-fabrikanten maken enorme, enorme winsten uit de verkoop van hun apparaten en rechtvaardigen op geen enkele manier de 30%,” zegt Sweeney.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fortnite komt inmiddels toch wel grandioos m'n neus uit🤔

0
test

Dit is echt belachelijk puur omdat ze een grote community hebben menen ze dat ze een uitzondering kunnen krijgen. Gewoon nee. 30% is 30%. Anders publishen ze het maar op de samsung/facebook store of mi of een van de vele andere.

0

Aanbevolen voor jou