GOG overweegt Early Access voor games | Gamer.nl

GOG overweegt Early Access voor games | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Iwinksi, wiens bedrijf eigenaar is van GOG.com, geeft aan het wel op een andere manier te willen doen dan Valve met Steam. "Zoals je weet is ons concept anders; ten eerste is het zonder drm en ten tweede wordt het beheerd." Volgens Iwinksi ontbreekt het aan overzicht: "Ik weet niet wat er gebeurt; er zijn honderden releases per maand en ik geloof echt - en onze community laat dat ook zien - dat er ruimte is voor een platform dat de games uitkiest."

Valve heeft er voor gekozen Steam zo open mogelijk te maken, en Iwinski vindt dat prima. "Maar het heeft risico's, zoals een slechte Early Acce -game. En het is verleidelijk, echt verleidelijk: je bent een ontwikkelaar je kunt met Early Acce 40 euro of wat dan ook vragen voor je game, voor je niet werkende alfa. En ze steken het gelijk in hun zak."

GOG.com - voorheen Good Old Games - begon in 2008 met het verkopen van oudere, als kla iek beschouwde games. Doorgaans vraagt de dienst vijf of tien dollar voor de games, die zijn geupdatet om te werken op recente besturing ystemen. Sinds 2012 brengt GOG.com ook nieuwe games uit op het platform.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou