GoG krijgt DRM-vrije filmservice | Gamer.nl

GoG krijgt DRM-vrije filmservice | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Meer en meer gebruikers verwachten en vragen om hun digitale content vrij te houden van restricties op hun collecties, die in de weg staan van het genieten van de content zelf", meldt de firma. "We denken dat het een goede tijd is om een volgende stap te zetten in onze mi ie om digitale entertainment voor iedereen te verbeteren. We zetten nu onze ideeën op de kaart in de filmindustrie."

Het aanbod van films omvat nu enkel documentaires met betrekking tot de game- en internetcultuur. "We hebben met veel grote partijen in de filmindustrie gepraat en kregen meestal hetzelfde antwoord: 'We waarderen jullie ideeën, maar we willen niet de eersten zijn. We volgen graag, maar pas als een ander eerst gaat, wij willen geen risico lopen.'"

Films kunnen na aankoop gestreamt of gedownload worden in 1080p en 720p. De doorgaande prijs is omgerekend ongeveer 4,55 euro. Twee films zijn gratis verkrijgbaar: The Art of Playing en TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou