Ghost Warrior-ontwikkelaar licenseert CryEngine 3 | Gamer.nl

Ghost Warrior-ontwikkelaar licenseert CryEngine 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nog onaangekondigde projecten moeten ergens in de komende paar jaar op de markt verschijnen, heeft het in Warschau gevestigde bedrijf bekendgemaakt. “We hebben de CryEngine 3 gelicenseerd, een van de meest geavanceerde game-engines beschikbaar, om een paar multiplatformgames te ontwikkelen die fantastisch game-ervaringen gaan opleveren”, zegt CEO Marek Tyminski. Volgens hem zullen de games binnenkort worden aangekondigd.

Carl Jones, baas van CryEngine’s worldwide busine development, spreekt lovend over de ontwikkelaar: “City heeft met het succes van Sniper: Ghost Warrior aangetoond dat het weet wat gamers willen spelen”. Jones zegt dat zowel de nieuwe engine als het ondersteuningsteam achter CryEngine 3 de ontwikkelstudio zal helpen met uitwerken van hun visie op meerdere platformen.

CryEngine 3

CryEngine 3 is ontwikkeld door Crytek en in oktober 2009 gelanceerd. Crytek maakt momenteel Crysis 2 met de engine, voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Ook gebruikt Crytek de engine voor hun Xbox 360-game Codename Kingdoms


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou