Gerucht: The Last of Us Part 2 verschijnt ook voor pc

Gerucht: The Last of Us Part 2 verschijnt ook voor pc

Een href="https://www.naughtydog.com/greenhouse/job/859780" rel="noopener noreferrer" target="_blank">vacature </a>van Naughty Dog wijst mogelijk op een pc-versie van The Last of Us Part 2.

Naughty Dog is op zoek naar een grafisch programmeur die kan helpen bij de ontwikkeling van The Last of Us Part 2. Wat echter opvalt aan deze openstaande vacature, is dat de ontwikkelaar in kwestie moet beschikken over een aantal vaardigheden die normaliter niet nodig zijn bij het ontwikkeling van een PlayStation 4-game.

De potentiële ontwikkelaar moet gaan helpen bij het renderen van het spel. Daarvoor moet hij/zij voldoende kennis hebben over huidige GPU-architecturen, waaronder die van Nvidia. Daarnaast wordt het gewaardeerd als de programmeur ervaring heeft met DirectC12 en Vulkan. Het is natuurlijk mogelijk dat Naughty Dog simpelweg opzoek is naar iemand met ruime ervaring, maar dat er wordt gevraagd naar iemand met specifieke ervaring met pc-programmering kan een indicatie zijn dat een pc-versie van de game op komst is.

Sony brengt zijn first-party games normaal nooit naar andere systemen, ook niet naar pc. Detroit: Become Human verscheen op pc en ook Death Stranding staat gepland voor een pc-release, maar deze franchises zijn niet exclusief eigendom van Sony zelf.

Eerder deze week doken er al geruchten op dat ook een andere PS4-exclusive een pc-versie krijgt, namelijk Horizon Zero Dawn. Als de veronderstelling blijkt te kloppen, betekent het dat Sony afziet van één van hun grootse en sterkste exclusieve PlayStation-games. De juistheid van beide berichten moet nog blijken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zag dit nieuws gisteren al in een video op youtube en die meneer zegt dat ze heel vaak die eissen in de vacaturen zetten bij sony.

0
test

Staat deel 1 er ook op? Dan is het erg logisch dat deeltje 2 er ook op uit komt.

0

Aanbevolen voor jou