Gerucht: Sony wil Alan Wake-ontwikkelaar Remedy kopen

Gerucht: Sony wil Alan Wake-ontwikkelaar Remedy kopen

Sony is volgens bronnen van nieuwswebsite Push Square een bod aan het voorbereiden op de Alan Wake-ontwikkelaar Remedy Entertainment. Het bedrijf wil wellicht Alan Wake 2 exclusief naar de PlayStation 5 brengen.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Sony meer exclusieve games wil lanceren, wanneer de PlayStation 5 wordt uitgebracht. Om dit te bereiken en te kunnen concurreren met het groeiende aantal studio's van Microsoft, wil Sony volgens geruchten een aantal ontwikkelaars overnemen. Nieuwswebsite Push Square zegt nu dat Sony interesse heeft in het aanschaffen van Remedy Entertainment, de ontwikkelaar achter de Max Payne- en Alan Wake-franchises.

Shuhei Yoshida, de president van Sony Worldwide Studios, heeft recentelijk een bezoek gebracht aan het kantoor van Remedy in Finland. Push Square zegt bovendien van verschillende bronnen gehoord te hebben dat Sony een bod op de studio aan het voorbereiden is.

Of Remedy daadwerkelijk open staat voor een overname door Sony, is onzeker. Ondanks de samenwerking met Microsoft tussen 2006 en 2016, is de ontwikkelaar van Max Payne, Alan Wake, Quantum Break en Control namelijk altijd onafhankelijk geweest. Sinds de laatste paar jaar is de studio bovendien snel aan het uitbreiden. Zo is Remedy in 2017 de beurs opgegaan en is de ontwikkelaar vorig jaar verhuisd naar een groter kantoorgebouw.

Eerder deze week werd nog bekendgemaakt dat de uitgeversrechten van Alan Wake terug zijn bij Remedy, nadat deze hiervoor in het bezit waren van Microsoft. Nu Remedy de rechten heeft tot zowel het intellectueel eigendom van de franchise als het uitgeven hiervan, is de weg vrij voor een potentieel vervolg op de serie. Sony wil hier wellicht op inspelen door Alan Wake 2 exclusief naar de PlayStation 5 te brengen.

Niet alleen Remedy, maar ook Bluepoint Games, Housemarque, Insomniac Games, Kojima Productions en Supermassive Games worden door Push Square genoemd als potentiële kandidaten om overgenomen te worden Sony. Housemarque, de ontwikkelaar bekend van Super Stardust HD, Nex Machina en Resogun, is net zoals Remedy recentelijk bezocht door de Sony-president.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Wat hier misschien wel belangrijk is om te noemen is dat Remedy een beursgenoteerd bedrijf is.

0

Aanbevolen voor jou