Gerucht: Microsoft wilde Platinum Games kopen

Gerucht: Microsoft wilde Platinum Games kopen

Microsoft zou vorig jaar hebben geprobeerd Platinum Games te kopen. Dit gerucht is ontstaan na het nieuws dat Platinum een fonds heeft ontvangen van Tencent.

Op 31 januari plaatste Daniel Ahmad een tweet waarin hij bekendmaakte dat Platinum Games een fonds had ontvangen van Tencent. Op dat bericht volgde de reactie die dit gerucht de wereld in heeft geholpen. Brad Sams, Microsoft-insider, reageerde op de tweet dat hij vrij zeker wist dat Microsoft vorig jaar had geprobeerd om Platinum Games te kopen.

Platinum Games en Microsoft hebben van 2013 tot 2017 samengewerkt aan de Xbox One game Scalebound. Na vijf jaar samen aan het project werken, is deze game geannuleerd. Sindsdien hebben de twee bedrijven niet meer samen gewerkt.

Er is geen hard bewijs dat dit gerucht echt waar is en voor Platinum Games zal het niet veel meer uitmaken. Zeker niet na de bijdrage van Tencent en het succes van de Kickstarter voor the Wonderful 101: Remastered waarmee het bedrijf nu al meer dan 1,2 miljoen euro heeft opgehaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er zijn wel meer geruchten omtrent Microsoft. Ik ben benieuwd of we komend E3 meer te weten komen over eventuele nieuwe Microsoft studios.

0

Aanbevolen voor jou