Gerucht: EA en Nintendo spreken in maart over NX | Gamer.nl

Gerucht: EA en Nintendo spreken in maart over NX | Gamer.nl

Volgens Nintendo Life hebben betrouwbare bronnen bevestigd dat Nintendo en Electronic Arts in maart praten over ondersteuning voor de Nintendo NX. Volgens de bronnen willen de twee bedrijven opnieuw een samenwerking aangaan met betrekking tot sportgames. Een eerdere samenwerking met EA voor de Wii U draaide op niets uit. 

Liam Robertson van Nintendo Life geeft aan contact te hebben gehad met meerdere werknemers van EA die aangeven dat er meerdere gesprekken staan gepland. Volgens de bronnen vinden de gesprekken tu en de twee bedrijven plaats in maart en wordt de marketing van de NX besproken.

EA wil de NX ondersteuning bieden op het gebied van sport en wil een ‘gedetailleerd plan’ van Nintendo waarin wordt aangeduid hoe de Nintendo NX sportfans moet aanspreken. De geringe intere e van sportfans in de Wii U wordt aangegeven als de reden waarom EA waarschijnlijk niet verder wilde met de Wii U.

EA geeft volgens de bronnen daarnaast aan dat Nintendo meer geld moet steken in reclame-uitingen tijdens sportevenementen als de NFL en NBA. Zowel Sony als Microsoft gebruiken deze evenementen wel om promotie te maken. EA vindt tevens dat de NX moet worden uitgerust met entertainment apps als de WWE Network – deze worden niet ondersteund op de Wii U.

Als laatste komt volgens de bronnen naar voren dat Nintendo in het verleden geen EA-titels bundelde met consoles. EA stelt volgens hen in de aankomende gesprekken voor de NX wel met EA Sports-titels te bundelen, zoals bijvoorbeeld Fifa en Madden. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou