Gerucht: Blizzard annuleert Starcraft-shooter, werkt aan nieuwe Diablo en Overwatch

Gerucht: Blizzard annuleert Starcraft-shooter, werkt aan nieuwe Diablo en Overwatch

Een nieuwe Starcraft-game is volgens anonieme werknemers van Blizzard geannuleerd. In plaats hiervan wordt er gewerkt aan een nieuwe Diablo en Overwatch, die later dit jaar aangekondigd moeten worden.

Nieuwswebsite Kotaku zegt van anonieme bronnen gehoord te hebben dat Blizzard de ontwikkeling van een nieuwe Starcraft-game heeft stopgezet. Het project, met de codenaam Ares, wordt omschreven als een Battlefield-spel in het universum van Starcraft en moest een schietspel worden dat vanuit het first person-perspectief werd gespeeld. Volgens de anonieme werknemers van Blizzard waren er al verschillende prototypes van het spel gebouwd, waarin de speler het kon opnemen tegen Zerg-aliens als een Terran-marine.

De annulering van het Starcraft-project heeft niet gezorgd voor ontslagen bij Blizzard. In plaats hiervan zou de ontwikkeling juist zijn stopgezet, zodat veel van de middelen en werknemers overgeplaatst konden worden naar andere projecten. Zo zou Blizzard momenteel werken aan Diablo 4 en Overwatch 2, welke mogelijk later dit jaar worden aangekondigd tijdens Blizzcon. De nieuwe Overwatch-game richt zich volgens geruchten op het verhaal van de franchise en bevat vooral PvE-content, in plaats van het spelen tegen andere spelers. Hierbij wordt het spel vergeleken met Left 4 Dead.

Blizzard heeft gereageerd op het uitlekken van de geannuleerde Starcraft-game en zegt dat er niet openlijk wordt gepraat over nieuwe games, omdat er van alles kan gebeuren tijdens de ontwikkeling hiervan. Zoals in het verleden al vaker is gebeurd, is er dan ook een kans aanwezig dat er wordt besloten om niet verder te gaan met een project."Dit soort beslissingen worden altijd gemaakt op basis van onze waarden, wat volgens ons zinvol is voor Blizzard en wat we denken dat de spelers het meest interessant vinden", aldus de officiële reactie van Blizzard.

In 2006 werd de ontwikkeling van een andere Starcraft-shooter, genaamd Starcraft Ghost, nog voor onbepaalde tijd stopgezet, nadat deze in 2002 was aangekondigd door Blizzard. De uitgever bevestigde vervolgens in 2014 dat het schietspel, dat vanuit de derde persoon werd gespeeld en stealth-elementen bevatte, officieel was geannuleerd.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bah, hadden ze eindelijk wat anders kunnen doen met één van hun franchises kiezen ze toch weer voor veilige vervolgen. En dan te bedenken dat jaren geleden starcraft ghost ook al is gecanceld.

0
test

@obi-twan kenobi Ik vind het wel gedurft juist om een game waarvan je ziet dat ie niet goed genoeg is gewoon af te kappen. Er zijn uitgevers die zeggen, "maak maar snel af dan brengen we t uit en levert t nog wat geld op"

0

@darkmanwls Precies, het lijkt beter een game te cancellen dan een game in de staat van Fallout 76 of Anthem uit te brengen of ongeacht de staat voor de feestdagen in de winkel te leggen en de gamer op te zadelen met een brakke game en je hele IP vervolgens in de prullenbak te moeten flikkeren.

0
test

@darkmanwls er staat nergens dat de game niet goed genoeg was. Ze wilden de resources waarschijnlijk liever op bekende vervolgen met een grotere kans op succes inzetten. Ik heb niks met overwatch en diablo, dus ik vind het wel jammer.

0

Hoop dat Diablo 4 er inderdaad aankomt. Anders heb ik in ieder geval wel een mobiel.......

0

Aanbevolen voor jou