Apple en Valve ontwikkelen mogelijk nieuwe ar-headset

Apple en Valve ontwikkelen mogelijk nieuwe ar-headset

Volgens href="https://www.digitimes.com/news/a20191104PD209.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>DigiTimes </b></a>is Apple een samenwerking aangegaan met Valve om een nieuw soort AR headset op de markt te brengen.

Valve heeft in het verleden al een vr-headset ontwikkeld dat werd ondersteund door macOS. De nieuwe samenwerking gaat echter naar verluid niet om een vr-headset, maar ook een ar-headset. Volgens DigiTimes is deze samenwerking al in volle gang. CEO van Apple, Tim Cook, gelooft dat augmented reality de toekomst heeft en vindt het belangrijk dat het bedrijf hier op inspeelt. Volgens hem wordt ar minstens net zo toonaangevend in de techwereld als smartphones.

In juli waren de berichten en geruchten rondom ar- en vr-producten van Apple echter heel anders. Er werd toen juist gespeculeerd dat Apple van deze markt ging afzien. Maar volgens een Taiwanese website is dit dus precies andersom en stort Apple zich juist volledig op deze nichemarkt.

Dataminers hebben bestanden gevonden in iOS13 en Xcode 11 die lijken te bevestigen dat techgigant Apple nog altijd bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe ar-headset. Er werd ook een pictogram gevonden dat mogelijk het uiterlijk van de nieuwe AR headset toont.

Over de besturing van de nieuwe headset is nog weinig bekend, hoewel er in 2017 geruchten in de rondte gingen dat een mogelijk product als deze headset, op een compleet nieuw besturingssysteem moet gaan draaien. Besturingsmogelijkheden die werden genoemd waren touchscreen, Siri Voice en hoofdgebaren.

Naar verluidt was Apple in eerste instantie van plan om de ar-headset in 2019 te lanceren, maar het bedrijf lijkt te hebben aangegeven dat het product niet voor 2020 in de winkel ligt.

Hoewel DigiTimes erom bekend staat dat ze vaak juiste geruchten en informatie delen, kan er uiteraard niet met zekerheid worden gezegd dat de ar-Headset werkelijk in ontwikkeling is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou