Gerucht: Remaster van Alan Wake in de maak

Gerucht: Remaster van Alan Wake in de maak

Volgens een LinkedIn-profiel is Virtuos Games bezig met de ontwikkeling van een Alan Wake remaster.

Volgens het gerucht is ontwikkelaar Virtuos Games bezig met de verbeterde versie van Alan Wake. Het originele spel werd in 2010 gelanceerd voor de Xbox 360, naar verluidt komt de vernieuwde versie beschikbaar voor Playstation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Wanneer het spel verschijnt is vooralsnog onduidelijk.

Alan Wake is een actie/avonturengame en gaat over de gelijknamige schrijver die zijn leven langzaam in een nachtmerrie ziet veranderen. Alan is al een tijd bezig met zijn nieuwste boek en tot voor kort lijkt het alsof het boek uit zich zelf schrijft. Dit komt door vriendin Alice, die Alan nog maar net ontmoet heeft. Sinds dat hij Alice kent, lijd Alan aan slapeloosheid en de nachtmerries die daar de oorzaak van zijn leiden tot inspiratie voor zijn boek. Het boek komt niet veel later uit en het is meteen een bestseller.De game bevat een grote free-roaming omgeving die zeer realistisch voelt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een remaster!? We willen een sequal goddammit

0
test

@The soy sauce Ik hoop dat dit de weg vrij maakt voor een sequel. Je kan je afvragen hoeveen een sequel zin heeft voor een oude titel die de meeste mensen alweer vergeten zijn. Dan moet je toch al snel heel lichtjes doorgaan op het origineel, anders heb je te weinig afzet markt. Door eerst meer marktaandeel te pakken met een multiplatform release, kan je (hoop ik) eindelijk verder met het verhaal in een volwaardig deel 2.

0
test

@The soy sauce Dit zal waarschijnlijk een test zijn om te zien hoeveel interesse er nog is in de Alan Wake IP. Het is geen geheim dat Remedy langs meerdere publishers is geweest om financiering voor Alan Wake 2 (dit kan je Googlen) te krijgen maar Remedy kon nooit een deal krijgen. Verkoopt de remaster goed dan zal Remedy weer langs publishers gaan, nu met de verkoopaantallen van de remaster, om publishers te overtuigen geld in een vervolg te steken. Verkoopt het niet kan je de Alan Wake IP als dood beschouwen.

0
test

@WvA @poklaan Alan Wake is nooit een hele populaire game geweest, echte gem tho voor mensen die een sucker zijn voor een goede thriller, dark & gritty scenery en een killer soundtrack Anyway, fingers crossed! Hoop dat we ooit nog een vervolg krijgen

0
test

Een remaster? Tsja, de pc versie met ultra graphics ziet er inderdaad nog prima uit.

0

Aanbevolen voor jou