Gerucht: 3D Mario en Splatoon op Switch-lancering | Gamer.nl

Gerucht: 3D Mario en Splatoon op Switch-lancering | Gamer.nl

Een driedimensionale Mario-platformer en een nieuwe versie van de Wii U-game Splatoon zouden volgens geruchten op de lancering van de Nintendo Switch in maart 2017 beschikbaar zijn.

Dat meldt Laura Dale, één van de journalisten die eerder al correcte Switch-informatie lekte. Volgens haar hebben twee afzonderlijke bronnen, waarvan één bij Nintendo zelf werkt, deze informatie bevestigd.


De driedimensionale Mario-game zou dezelfde zijn als die kort in de Switch-onthullingsvideo werd vertoond en een 3D-hub vergelijkbaar met Super Mario 64 bevatten. Daarbij zou het belangrijk zijn om te vermelden dat de gameplay niet vergelijkbaar is met Super Mario 3D World, waarbij elk level vrij lineair was, maar een stuk opener zijn. Ook zou de Mario-game een multiplayer krijgen in de vorm van een co-op modus, waarbij twee spelers kunnen samenwerken om de doelstellingen te behalen. De game zou op het evenement dat Nintendo in januari houdt om de games van de Switch te onthullen speelbaar zijn.

Daarnaast zou er ook een bundel van de Switch op lancering beschikbaar komen waarin een vernieuwde versie van de Wii U-shooter Splatoon zit. Nieuw is een 1vs1-modus waarin twee spelers op aparte Switch-consoles op een map kunnen vechten. Ook zou de game nieuwe singleplayercontent krijgen en zou na de lancering gratis content blijven uitkomen, vergelijkbaar met de Wii U-game.

Eerdere geruchten over een uitstel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild beaamt Dale. De game zou niet op lancering van Switch verschijnen, maar "een aantal maanden daarna". De Wii U-versie van de nieuwe Zelda zou tevens dan pas uitkomen.

Dale bevestigt ook dat de port van The Elder Scrolls: Skyrim die tijdens de Switch-onthulling werd getoond op lancering verschijnt en vergelijkbaar is met Skyrim: Special Edition, die sinds kort verkrijgbaar is voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Mod-support moet ergens na lancering beschikbaar komen.

Een anonieme blogger, ArcadeGirl64, die voor de Switch-onthulling ook diverse informatie lekte, heeft tevens een nieuw gerucht geplaatst. Deze geruchten gaan over de nieuwe versie van Wii U-game Mario Kart 8 die tijdens de Switch-onthulling werd getoond. De game zou in de eerste drie maanden na de Switch-lancering uitkomen en alle parkoersen en later uitgekomen downloadbare content uit de originele game bevatten.

Daarnaast zou de Switch-versie nieuwe content krijgen in de vorm van nieuwe parkoersen, nieuwe speelbare personages en een verbeterde battle modus. De battle modus in de huidige Wii U-versie kon rekenen op negatieve kritiek van spelers en Nintendo zou daar wat aan willen doen. De ontwikkeling van de nieuwe Mario Kart zou inmiddels al afgerond zijn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou