Hotz mag zich geen "ongeautoriseerde toegang verschaffen tot Sony-producten" en moet een boete betalen als hij zich niet houdt aan de algemene voorwaarden van Sony, "onafhankelijk van of hij deze voorwaarden nou wel of niet heeft geaccepteerd". Houdt Hotz zich niet aan de afspraken, dan kan hij een boete krijgen van tienduizend dollar per overtreding, tot een maximum van 250 duizend dollar.

Ontevreden

Hoewel zowel Hotz als Sony tevreden zeggen te zijn met de schikking, zijn veel aanhangers van Hotz teleurgesteld. Dit heeft onder andere te maken met de strijdbare woorden die Hotz eerder op zijn blog schreef: "Wat als Sony wil schikken? Laten we zeggen dat ik in de schikking vastgelegd wil hebben dat alle PlayStation 3's de OtherOS-optie krijgen en er moet een excuus komen op de PlayStation Blog voor het feit dat het überhaupt verwijderd is." 

Op zijn blog heeft Hotz maandag geschreven dat hij Sony vanaf nu gaat boycotten en nooit meer een apparaat van het bedrijf zal kopen. In reacties daarop reageren veel mensen teleurgesteld. Zo zegt gebruiker MX dat hij wel iets meer strijdbaarheid had verwacht van Hotz. Een andere gebruiker vraagt zich af of Hotz de tienduizend euro, die zijn aanhangers hebben gedoneerd om te helpen in de juridische strijd, terugbetaalt. Er zijn echter ook positieve geluiden te horen, zo ziet één reagerende bezoeker het als een overwinning dat het hacken van de PlayStation 3 niet voor alle gebruikers illegaal is geworden.