Genomineerden The Game Awards 2014 bekendgemaakt | Gamer.nl

Genomineerden The Game Awards 2014 bekendgemaakt | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Er zijn 21 categorieën, waaronder game van het jaar, beste indiegame, en beste (stem)acteur. De genomineerden voor de game van het jaar zijn Bayonetta 2, Dark Souls 2, Dragon Age: Inquisition, Hearthstone: Heroes of Warcraft en Middle-earth: Shadow of Mordor.

The Game Awards is een nieuwe show en geldt als alternatief op de Spike TV Video Game Awards die ieder jaar gehouden worden. Naast games geeft de nieuwe show ook aandacht aan eSports en mobiel gamen. De show wordt op 5 december via verschillende kanalen live gestreamd, bijvoorbeeld via Sony's, Microsofts en Nintendo's consoles en ook via Steam.

De volledige lijst met genomineerden is te vinden op Game Informer.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou