Al doet de media vaak voorkomen dat het spelen van games voor kinderen en pubers is, toch blijkt uit recent onderzoek dat de gemiddelde gamer een stuk ouder is dan we zouden denken. Zo spreekt de Telegraaf over een gemiddelde leeftijd van maar liefst 29 jaar voor de consoles en 36 jaar voor de pc.

Het gaat hier over een onderzoek dat onder Nederlandse consumenten is gepleegd:De NVPI en Blauw Research constateren dat de gemiddelde leeftijd van de gameconsument stijgt. De knoppen van de spelcomputer zijn nu in handen van iemand van 29 jaar, terwijl de gemiddelde leeftijd van de gameliefhebber achter de personal computer 36 jaar oud is. "Juist de fanatieke gamers blijken wat oudere jongeren te zijn. Daarnaast stijgt de gemiddelde leeftijd, omdat wat oudere mensen ook weleens wat willen proberen", verklaart Sibbel.

Daarnaast wordt er in het artikel gesproken over Davilex's nieuwste game, geinspireerd op de bekende 'Knight Rider'-serie.

Games die niet in het hardcore-genre vallen (zoals A2 racer), worden daarmee ook tot dit onderzoek gerekend. Er is dus nog geen duidelijk cijfer over de gemiddelde leeftijd van de echte fanatieke Quake of UT-gamer.

Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit nieuws.