Gelekte foto's tonen PlayStation 5-controller

Gelekte foto's tonen PlayStation 5-controller

In gelekte afbeeldingen is vermoedelijk de PlayStation 5-controller te zien. De kans is groot dat het hier nog niet om de uiteindelijke versie gaat.

Sony heeft nog niks bevestigd, maar alles wijst erop dat de controller in de afbeelding de opvolger van de DualShock 4 is. De controller is namelijk gekoppeld aan de devkit van de PlayStation 5. De foto's zijn volgens de berichten geüpload door een schoonmaker die de devkit aantrof op zijn of haar werkplek. Vervolgens zijn deze op Reddit geplaatst.

Het uiterlijk van de controller heeft opmerkelijk veel weg van de DualShock 4. Op het eerste oog lijkt het voornamelijk op een iets grotere PlayStation 4-controller. Een ander punt dat opvalt is de grootte van de touchpad. De schouderknoppen zijn niet te zien op de foto, maar volgens eerdere berichten worden deze groter. Daarnaast is inmiddels bekend dat de DualShock 5 geen lichtstreep op de bovenkant krijgt.

PS5

De kans is groot dat het hier om een voorlopige controller gaat, de controller is immers gekoppeld aan de devkit van de PlayStation 5. Sony heeft in het verleden wel vaker voorlopige controllers opgestuurd naar ontwikkelaars in deze fase.

Eerder dook er een patent op van Sony die de DualShock 5-controller moest afbeelden.De ontwerpen uit het patent werden uitgegeven door het Japanse patent Bureau. De controller heeft nog geen officiële naam gekregen, maar alles wijst erop dat het hier om de DualShock 5 gaat. De afbeeldingen komen immers precies overheen met de geruchten.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Van mij mogen ze die touchpad wel weghouden van de DS5, heb er nooit gebruik van gemaakt. Zie dit ook niet veranderen in de volgende generatie consoles. Overigens wel erg dom om je baan op het spel te zetten voor een prototype controller en wat internetpunten. Diegene vermeld er zelfs bij wie hij dit heeft gefotografeerd en wat zijn functie is...

0
test

@MelvinChowder achja. Het zal vast niet het ergste zijn als je die baan verliest.

0
test

Zoek de verschillen zou ik zeggen. Het enige wat me duidelijk opvalt is het knopje/dingetje tussen de twee pookjes in.

0

@BertThaBest Dat zit toch ook al op de DS4? Jammer, ik had gehoopt dat Sony iets anders ging doen met de controller, hij ligt bij mij niet zo lekker in de hand als die van de Xbox of de pro controller van de Switch. Bij mij liggen die grips in je hand niet lekker en gaan zelfs na een tijdje irriteren, heb ik bij de andere controllers geen last van. Die touchpad heb ik ook nooit wat aan gevonden. Er zijn maar weinig games die er echt wat leuks mee doen.

0
test

@fonsrutte tja, het lijkt alsof het daar net iets anders eruit ziet maar ik zie het ook amper

0
test

@BertThaBest enige wat daaraan opvalt is dat er geen PS logo op staat haha.

0
test

@Floppyhoofd_ haha, tja.

0

Aanbevolen voor jou