Geforce Now beschikbaar op iOS via browser, ondersteunt binnenkort Fortnite

Geforce Now beschikbaar op iOS via browser, ondersteunt binnenkort Fortnite

Nvidia heeft Geforce Now href="https://blogs.nvidia.com/blog/2020/11/19/geforce-now-on-ios-safari/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">uitgebracht </a>op iOS via de webbrowser.

De methode is een manier om Apple's beleid, dat cloud gaming-apps niet toestaat omdat het bedrijf daarmee geen percentage van game-aankomen ontvangt - te omzeilen. Aan Venturebeat meldt Geforce-hoofd bij Nvidia, Phil Eisler, dat Apple daarom een webmethode aanraadde.

"We hadden discussies met Apple rondom de iOS-app van Geforce Now", meldt Eisler in een interview. "En ze vonden dat het niet helemaal bij hun regels past. Daarom bevolen ze ons een implementatie op basis van de webbrowser aan. We hebben daarvoor de open standaard van WebRTC gebruikt."

Met Geforce Now kunnen spelers op andere platformen aangeschafte pc-games streamen via de cloud. Daarom is het in volgens Nvidia 'binnenkort' ook mogelijk om Fortnite op iOS te spelen. De officiële applicatie van die game is verwijderd wegens een conflict tussen Apple en Epic Games.

Geforce Now is momenteel in bèta. Gebruikers kunnen play.geforcenow.combezoeken om games te streamen. Spelers kunnen gratis gamesessies van maximaal een uur streamen. Onbeperkt gebruik kost vanaf 5,49 euro per maand.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou