Volgens de schrijver van het bericht zal de last stand perk verdwijnen uit Black Ops 2 evenals death streaks en de vlammenwerperuitbreiding voor wapens. De spelmodi Infected en Team Defender zouden worden vervangen door Kill Confirmed en Drop Zone, die werden geïntroduceerd in Call of Duty: Modern Warfare 3.

Een volledig nieuwe modus heet Escort, waarin één speler door een team geëscorteerd moet worden naar een van twee of drie gebieden in een map. De tegenstanders winnen wanneer ze de geëscorteerde speler neerschieten. Elke speler heeft in deze modus, die vergelijkbaar is met de Assassination-modus in Counter-Strike, één leven per ronde.

Ook het perk-systeem zou enigszins zijn aangepast. Zou krijgen perks geen een, maar twee pro-varianten die vrijgespeeld kunnen worden. In het forum werd het voorbeeld van de perk Speed gegeven. Deze perk zorgt ervoor dat spelers sneller kunnen mikken. Met de eerste pro-optie van deze perk wisselen spelers bovendien sneller van wapen, de tweede pro-optie zorgt ervoor dat granaten sneller gegooid worden. Spelers moeten kiezen uit een van de twee pro-opties, zij kunnen weer wisselen wanneer ze in Prestige-modus gaan.

Point streaks

Het systeem voor point streaks is gebaseerd op dat uit Call of Duty: Modern Warfare 3. Dit houdt in dat spelers niet alleen beloningen krijgen door meerdere vijanden neer te schieten zonder zelf dood te gaan, maar ook door andere soorten doelen te behalen, zoals het veroveren van een vlag. Heat Vision is een nieuwe beloning: wanneer spelers het benodigde aantal punten hebben behaald, kunnen ze een thermografisch vizier op hun primaire wapen zetten (afgezien van shotguns). Hiermee kunnen spelers onder andere vijanden door muren zien.

De bron praat onder andere verder over veranderingen aan Elite, sluipschuttersgeweren, Combat Training en de Hardcore-modus. Hoe hij komt aan deze informatie is onbekend, maar het feit dat Activision zijn forumberichten heeft verwijderd in plaats van ontkracht, doet vermoeden dat er een kern van waarheid in zit.