Sony stopt met handhelds volgens PlayStation-baas Jim Ryan

Sony stopt met handhelds volgens PlayStation-baas Jim Ryan

In een href="https://www.gameinformer.com/feature/2019/12/03/the-first-25-years" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>uitgelicht artikel van Game Informer</b></a> over het 25-jarig bestaan van PlayStation komt naar voren dat er geen PlayStation-handhelds meer gaan komen. Dit laat Sony CEO Jim Ryan weten.

Het lijkt erop dat de PS Vita geen opvolger gaat krijgen, dat blijkt uit de uitspraak van Sony CEO Jim Ryan. In een gesprek met Game Informer zegt hij het volgende over Sony’s visie wat betreft handhelds, “PlayStation Vita was op vele manieren briljant en de werkelijke game-ervaring was geweldig, maar het is duidelijk een markt waar wij nu niet meer in zitten.”

In 2004 verscheen de eerste handheld van PlayStation in Japan: de PlayStation Portable. Dit apparaat heeft uiteindelijk vier versies gehad, de laatste hiervan was de PSP Go. Deze versie bleek uiteindelijk geen groot succes te zijn, onder andere door de opkomst van smartphones als meest gebruikte apparaat voor portable gaming. De meest recente handheld is de PlayStation Vita, die in 2011 is uitgekomen in Japan.

Afgelopen maand kon je nog een achtergrondartikel lezen op Gamer.nl over de PSP Go en waarom deze handheld geen succes was.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me een logische keuze nu nieuwe smartphones echt snel genoeg zijn om games te kunnen spelen. In de tijd toen de handhelds uitkwamen waren ze bij lange na niet goed genoeg. Wel vind ik de handhelds fijner vanwege de echte controls, heb een hekel aan die onscreen controls bij smartphones.

0
test

@SuperDre Dat is nou net de reden dat gamen op een telefoon nog steeds niet kan tippen aan een Vita of de Switch. En ik vind persoonlijk de positionering van de knoppen en analoge sticks bij handhelds nog steeds ondergeschikt aan een Pro Controller of DualShock4. Het is priegelig en minder ergonomisch. Heeel af en toe koop ik in een waan wel eens een spelletje voor mn telefoon wat me leuk lijkt, om na een kwartiertje het eraf te gooien en een refund aan te vragen..

0
test

@clandestine666 Tegenwoordig genoeg controllers waar je je telefoon in kunt steken die wel goed/fijn zijn. Heb zelf zowel de PSP als de vita..

0
test

Ik denk dat het een goede keuze is, ik zelf vind handhelds erg fijn en de Nintendo Switch is geweldig. Ik speel graag op bed of gewoon op de bank met een kleiner scherm. Is persoonlijk hoor. Ik ben dan ook blij met de remote play functies van vandaag de dag. En daarom heb ik ook interesse in Google stadia bv. De PS5 gaat neem ik aan RM volledig ondersteunen met o,a Smartphones en tablets. Misschien dat ze de VITA ook nog een update kunnen geven? Of ze moeten er ook een soort stream-controller voor uitbrengen. Igg is de tijd van pure stand alone handhelds wel voorbij denk ik. De VITA is door ontwikkelaars wel te weinig mee gedaan in mijn ogen, maar dat maar ff terzijde.

0
test

@Streepje X Nintendo switch lite is alleen een handheld en die vind ik best goed. Ik denk dus dat de handheld tijd nog niet helemaal voorbij is. Playstation heeft alleen niet echt games die goed op handheld gespeeld kunnen worden. De meeste nieuwe games zijn toch wat te zwaar voor een handheld.

0

Aanbevolen voor jou