Gamers klaagden op het officiële forum van BioWare dat de tekst in Mass Effect 2 alleen geschikt is om te lezen op HD-televisies. BioWare´s Michael Gamble reageerde op het forum: "We begrijpen dat op sommige televisies die in standaard definitie beelden weergeven de kleinste teksten in Mass Effect 2 onleesbaar zijn. Dit was niet onze intentie, maar het resultaat van aanpassingen die we in de gebruikersinterface hebben gemaakt."

Geen update

"Nadat we diverse mogelijke oplossingen hebben onderzocht, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit maar een klein percentage van de gamers benadeelt en we zijn niet in staat dit op te lossen via een update. We hebben hier wel van geleerd en houden hier rekening mee in toekomstige games in de Mass Effect-serie."

Het is niet de eerste keer dat de tekst in games vrijwel onleesbaar is op bepaalde televisies. Capcom´s Dead Rising en Rare´s Banjo Kazooie: Boutjes en Moertjes hadden ook kleine letters, maar laatstgenoemde kreeg na release een patch die het probleem verhielp.