[geen nieuws] Winterweer goed voor uitgever Spil Games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Doordat het openbaar vervoer tot stilstand kwam door het extreme winterweer en veel scholen gesloten bleven, steeg het aantal unieke bezoekers van de verschillende websites van Spil Games, waarop in de browser te spelen spelletjes te vinden zijn. “Spil Games' websitebezoeken groeit met vijftien procent  en de meest gespeelde games suggereert dat vooral vrouwen en kinderen de website bezoeken”, luidt het persbericht van het online-gaming bedrijf. De grootste toename zag het bedrijf bij puzzelgames, maar ook de op meisjes gerichte kledinggames waren tijdelijk populairder.

RealGames, uitgever van het bekende Zylom, heeft ook profijt van het winterweer. “Ja, dat is voor ons ook goed nieuws. Wat Spil Games waarneemt geldt voor ons ook”, zegt Ard Bonewald studiohoofd van het Eidhovense GameHouse dat onderdeel is van RealGames, tegen Control-Online. “Andersom zien we in het voorjaar bij de eerste paar mooie dagen natuurlijk weer een afname”, zegt Bonewald tot slot.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou