Geen lootboxes in Sea of Thieves | Gamer.nl

Geen lootboxes in Sea of Thieves | Gamer.nl

De Premium Shop in Sea of Thieves verkoopt dan wel huisdieren, maar Rare belooft dat er geen lootboxes komen.

In een datamine vond vJoeyz dat er een Premium Shop komt in Sea of Thieves. Spelers vroegen zich af of dit betekent dat er lootboxes gaan komen maar in een interview met Eurogamer verzekerde Rare zijn fans ervan dat dit niet het geval gaat zijn. Ze bevestigden dat er inderdaad een Premium Shop is, maar daar worden geen lootboxes verkocht. In plaats daarvan zijn er virtuele huisdieren die individueel gekocht kunnen worden. Deze huisdieren lopen rond en iedereen (niet alleen de eigenaar) hebben er interactie mee.

"De huisdieren geven spelers geen voordeel, maar ze kunnen opgepakt worden net als alle andere voorwerpen. Zo kunnen ze afgevuurd worden met een kanon of voor de grap van boord gegooid worden. Geen zorgen, ze komen weer terug," aldus Executive producer Joe Neate.

Rare benadrukte dat de Premium Shop niets zal verkopen dat ze sterker maakt of hun progre ie beïnvloedt. Ook zal het pas in een latere update verschijnen. Wel laten ze weten dat een goede Premium Shop noodzakelijk is omdat ze willen dat Sea of Thieves een "succesvolle 'game as service'-spel wordt die meerdere jaren gespeeld wordt". De Premium Shop haalt geld binnen waarmee toekomstige updates mee gemaakt kunnen worden.

De dataminer vJoeyz heeft meer informatie opgegraven over Sea of Thieves. Zo vond hij onder andere code voor de Kraken, die mogelijk hele schepen onderwater kan trekken.

Sea of Thieves komt 20 maart naar pc en Xbox One. In onze multipreview schreven Erik, Harry, Ron en Wilbert over hun gezamenlijke ervaringen tijdens de bèta. Hoewel ze zich zeker vermaakt hebben vragen ze zich alle vier af hoe lang het spel leuk blijft.

Sea of Thieves huisdieren
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou