Geen Kinect-handgebaren meer na Xbox One-update | Gamer.nl

Geen Kinect-handgebaren meer na Xbox One-update | Gamer.nl

Het Xbox One-dashboard is niet meer met handgebaren via Kinect te besturen na de Xbox One-update die morgen uitgerold wordt. Dat laat Microsoft weten.

Volgens het bedrijf gebruiken maar weinig mensen de optie om het dashboard met handen te besturen. Gebruikers konden bijvoorbeeld hun handen naar links en rechts zwaaien. De bewegingsgevoelige Kinect-hardware nam dit waar en daardoor werden er bijvoorbeeld verschillende bladzijden in het menu geopend. 

Microsoft laat wel weten dat het oplet of mensen de feature niet terugwillen. Als dat wel het geval is, wil het bedrijf dat overwegen. Overigens zijn Kinect-bewegingen nog wel te gebruiken voor games die het ondersteunen en kan Kinect ook in het Xbox One-menu worden gebruikt om met de stem naar content te zoeken.

Kinect kwam oorspronkelijk gebundeld met de Xbox One, maar vorig jaar besloot Microsoft ook een versie te lanceren zonder de bewegingsgevoelige hardware. Op donderdag verschijnt de 'New Xbox One Experience'. Heirin zit een sneller dashboard en backwards compatibility voor 104 Xbox 360-games.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou