Op de film website Dark Horizons valt te lezen dat de Doom: The Movie toch de game niet helemaal gaat volgen. Belangrijk verschil is dat monsters niet uit de hel komen. In plaats daarvan zijn de monsters mensen die zijn geïnfecteerd met een super virus. Ook waren de space marines teveel voor Hollywood. Onze helden lijken nu meer op een SWAT team. Last-but-not-least is ook Mars te ingewikkeld voor Doom: The Movie, het verhaal gaat zich nu afspelen op een verre, afgelegen planeet. De belofte van screenwriter Dave Callahan dat de film de atmosfeer van de game zou uit dragen is dus nogal loos.

Het verhaal van Doom: The Movie is als volgt : Acht space marines worden geteleporteerd naar een geheime basis op een afgelegen planeet. Eenmaal aangekomen merken ze al snel dat er iets aan de hand is, en al snel duiken de eerste monsters op. De monsters in de film lijken wel op die uit de game, ze komen echter niet zoals in het verhaal van de game uit de hel.Originally, the $70 million film was supposed to be helmed by Enda McCallion. Later, he was replaced by Andrzej Bartkowiak. Screenwriter Dave Callahan claims "everyone was keen to keep the game's atmosphere", though there are some "minor" changes done to the film's concept: The monsters have nothing to do with hell, the plot is not taking place on Mars and "space marines" are not well "space marines" as their outfits are more like SWAT team members.

There will be loads of shooting though, especially in the end where a large number of sequences will be shot purely in "first-person" perspective of the leading character (Karl Urban). The chainsaw and Bio Force Gun do appear in the film.

Eén van de karakters uit de film zal de naam `Pinky` dragen en in een cybernetic rolstoel voort bewegen waar hij inzit door een mislukt teleporatie ongeluk, Later in de film zal Pinky veranderen in 1 van de creatures zoals we die uit het Doom 3 kennen. Klinkt echt geloofwaardig, gelukkig komen er ook scene`s krijgen vanuit een First Person look waar ook de kettingzaag een rol in zal spelen. Of dit de film kan redden, ik ben benieuwd.

In het volgende nieuwsbericht over Doom: The Movie verwachten we te kunnen berichten over een blonde dame die gered gaat worden door de stoere space marine, en uiteindelijk trouwen ze.....

Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit nieuws.