Geen dedicated servers voor Modern Warfare 2 op PC | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Infinity Ward zal voor de matchmaking vertrouwen op zijn eigenservertechnologie, genaamd IWNet. Hiermee is het niettoegestaan voor consumenten om zelf servers op te zetten en wordt hetook onmogelijk om een spel met aangepaste regels of zelfgemaakte mapste spelen. Wel blijft het mogelijk om privépotjes met vrienden te spelen.

Of gamers helemaal geen zelfgemaakte speelvelden meer kunnen spelen of mods kunnen gebruiken, kan Bowling nog niet zeggen. Wel zegt hij dat het nieuwe systeem ervoor zorgt dat Infinity Ward meer controle heeft over de PC-versie en voor meer structuur kan zorgen. "Vanuit een ontwikkelaarsoogpunt is het erg goed hoe we de PC-community kunnen bereiken en updaten".

Ophef

De keuze om volledig te vertrouwen op een geautomatiseerd matchmaking-systeem  zorgt voor ophef onder PC-gamers. Op het officiële Modern Warfare 2-forum wordt veel hierover geklaagd, bovendien is er een petitie opgezet die inmiddels ruim 45.000 keer getekend is.

Met een matchmaking-systeem plaatst het spel spelers van een vergelijkbaar niveau automatisch bij elkaar. Dit systeem wordt gezien als standaard op PlayStation 3 en Xbox 360, maar is nog niet vaak toegepast op PC.

Call of Duty: Modern Warfare 2 verschijnt op 10 november in de winkels voor Xbox 360 en PS3 en PC. Geruchten dat de PC-versie zou zijn uitgesteld, zijn door Robert Bowling ontkracht.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou