Gears of War-studio stapt over op Unreal Engine 5

Gears of War-studio stapt over op Unreal Engine 5

Gears of War-studio The Coalition stapt voor het ontwikkelen van games over op Unreal Engine 5.

Dat liet het bedrijf in een blogpost weten. "We zijn enthousiast dat we naar next-gen ontwikkeling over kunnen stappen via Unreal Engine 5. Gears of War is altijd een voorloper in Unreal Engine-ontwikkeling geweest - van een succesvolle 720p-game op Xbox 360 tot de 120 fps multiplayerupdate van vorig jaar op Xbox Series X en S - en we kunnen niet wachten om die traditie door te zetten door Unreal Engine 5 de komende jaren voor meerdere nieuwe projecten te gebruiken."

Het was al bekend dat The Coalition aan meerdere games werkt, maar welke games dit zijn is nog niet bekend. Het lijkt waarschijnlijk dat één van die games een nieuwe Gears of War is. Journalist Jeff Grubb meldde eerder dat hij had vernomen dat het om een Star Wars-game gaat, maar via Reddit laat The Coalition weten dat men niet aan een dergelijke game werkt.

The Coalition waarschuwt dat het nog wel even kan duren voordat er nieuwe games van de studio worden onthuld. "Naar een nieuwe engine overstappen is een flinke klus, dus we willen duidelijk maken dat we voorlopig geen nieuwe projecten of titels aankondigen."

Gears 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoewel ik gek ben op Gears, ben ik ook blij om te lezen dat er ook aan een andere titel gewerkt wordt. Een heel getalenteerde studio die alles uit Unreal weet te halen. Benieuwd wat het project naast Gears 6 is. Grote studio inmiddels, las dat ze richting de 500 man groeien.

0
test

@COSMIC_TSAR gerucht is een star wars game. Dus ze maken gears 6 en helpen mee met halo grafics en dan de star wars games volgens insiders.

0
test

@hulstpower Het star wars gerucht is op Reddit al ontkracht door een community manager van The Coalition. "Just to clarify regarding the Star Wars thing. We are not working on any such title. We have nothing else to announce at this time."

0

Ben echt benieuwd wat er uit hun koker komt, zit erg veel grote talenten bij deze studio.

0

Aanbevolen voor jou