Gears of War 3 wordt ongecensureerd uitgebracht in Duitsland | Gamer.nl

Gears of War 3 wordt ongecensureerd uitgebracht in Duitsland | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De eerste twee delen werden niet door Microsoft uitgebracht in Duitsland, omdat het land een streng beleid hanteert wat betreft gewelddadige games. De eerste twee games werden zodoende niet voorzien van een cla ificatie door het Duitse Unterhaltung elbstkontrolle (USK). 

De Europese versies mogen daar wel verkocht worden, maar alleen op aanvraag. De games mogen niet zichtbaar in de winkel staan en er mag geen reclame voor worden gemaakt. Deze games worden zodoende doorgaans niet verkocht in grote winkelketens, alleen in gespecialiseerde gamewinkels. 

Geen reden

Gears of War 3 heeft echter een 18+ cla ificatie ontvangen van de USK, wat betekent dat de game gewoon verkocht mag worden. Waarom deze game een andere behandeling heeft gekregen dan de vorige twee delen, is onduidelijk. De BPjM, een Duitse overheidsinstantie die beoordeelt of media schadelijk is voor jongeren, zegt geen reden te zien om de game te verbieden. Dit terwijl het spel niet minder gewelddadig en bloederig lijkt dan zijn voorgangers. Games die in Duitsland niet verkocht mogen worden zijn The Darkne , de ongecensureerde versie van Left 4 Dead 2, Mortal Kombat en de twee Dead Rising-games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou