Glu Mobile, de uitgever van 'freemium'-games voor browsers, smartphones en tablets, kocht in augustus dit jaar GameSpy over van News Corp., de eigenaar van het IGN-netwerk. "De aankoop van GameSpy geeft Glu een door de industrie erkende en leidende rol in online technologie voor meerdere platformen", meldde Niccolo de Masi, de CEO van Glu Mobile, toen nog.

Het is niet bekend waarom de servers van diverse games offline zijn gehaald. GameSpy heeft op zijn Facebook-pagina alleen gereageerd op het offline halen van de multiplayerservers van Star Wars: Battlefront: "Lucas Arts geeft geen support meer voor de game, dus zijn we door onze afspraak met hen verplicht om de service te beëindigen."

Sniper Elite-ontwikkelaar Rebellion heeft op zijn forum geprobeerd meer duidelijkheid te geven: "De beslissing (om de servers offline te halen) van Glu is niet besproken met ons en wij hebben hier geen controle over. We proberen sindsdien met ze te praten om de servers weer online te krijgen. Ons werd echter verteld dat dit ons tienduizende ponden per jaar kost - veel meer dan dat we eerst betaalden." Omdat de GameSpy-technologie in Sniper Elite verwerkt zit, kost het te veel geld en tijd voor Rebellion om een andere multiplayerdienst in te schakelen.