PlayStation-CEO: PS5-games zijn duurder om te maken dan voor PS4

PlayStation-CEO: PS5-games zijn duurder om te maken dan voor PS4

Het ontwikkelen van games voor de PlayStation 5 is duurder dan op de PlayStation 4. Dat zegt PlayStation-CEO Jim Ryan in een interview met gameindustry.biz.

De PlayStation 5 moet dit najaar wereldwijd uitkomen. Er is nog weinig over het mysterieuze next-gen console bekend, maar daar gaat morgen verandering in komen. In een recent interview met gameindustry.biz vertelde Jim Ryan, de CEO van PlayStation, dat de PlayStation 5 niet degoedkoopste console ging worden. In datzelfde interview heeft hij ook gezegd dat het ook meer kost om games voor het next gen-console van Sony te maken.

“Ik denk dat, voor zover de technologie de grafische kant van games interessanter en realistischer maakt, het maken van de games iets intensiever wordt qua mankracht en kapitaal", vertelt Ryan in het interview. Hiermee doelt hij op games die lijken op de Unreal Engine 5-presentatie van afgelopen maand. “Waarschijnlijk zullen de ontwikkelingsbudgetten hoger zijn." De CEO verwacht niet dat deze veranderingen te extreem zijn. “We zien het niet als een enorme toename in de prijs”, zegt hij. In het interview wordt niet gesproken over een eventuele stijging van de prijs van games voor consumenten.

De PlayStation 5 moet dit najaar uitkomen. Morgen wordt er meer informatie over de games op de console onthuld tijdens de presentatie over de PlayStation 5.

dualsense ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje tegenstrijdig met het feit dat ze eerst zeiden dat het nog nooit zo makkelijk was geweest om een game te maken op ps5

0

@Millman7 Gemak en kosten zijn wel twee verschillende dingen. Je kunt hele goede technologie hebben die het erg gemakkelijk maakt een game te maken, maar het gebruik van diezelfde technologie kan op hetzelfde moment wel duurder zijn dan vergelijkbare technologie die je voor de PS4 gebruikte

0

@Quirinius Dat klopt niet met de inhoud van dit nieuwsbericht. jim Ryan geeft hier aan `het maken van de games iets intensiever wordt qua MANKRACHT en kapitaal` oftwel niet zozeer de technologie wordt duurder. Natuurlijk kan dat wel een rol spelen maar er zit meer achter. Dus ben het ook met Milman eens dat het behoorlijk tegenstrijdig klinkt. Misschien ligt het aan het feit dat het maken van de assets nu meer tijd kost, aangezien er veel meer details in verwerkt kan worden. Zodra je deze asset in je UE5 engine wil, zou dat juist weer tijd besparen doordat je het zo één op één kunt overzetten. Maar de tijd die nodig is om zulke gedetailleerde omgevingen, voorwerpen en modellen te maken zullen nu wel flink omhoog gaan als je echt alles uit de game wil halen.

0
test

Ze zeggen er verder niks over maar zullen games hierdoor duurder worden? Vind het trouwens vreemd dat games in de PS store vaak veel duurder zijn dan fysiek...zou toch denken dat ze heel veel geld besparen via de digitale weg

0

@Zoidberg Omdat je dan sneller fysiek koopt. En door fysieke aanschaf ondersteun je de retailers. En laten die nou net belangrijk zijn voor de verkoop van consoles.

0

Aanbevolen voor jou